Van Sprang en Tempo

Verkeersschool Haarlem e.o. | Van Sprang & Tempo | Rijschool Haarlem, Verkeersschool Haarlem Al bijna 50 jaar de grootste en meest complete verkeersopleider van de regio, met vestigingen in Santpoort-Noord en Hoofddorp.

Van Sprang en Tempo Reviews

  Nu, bijna 5 jaar later..

  Dit betreft specifiek deze ANWB Rijschool franchisenemer, Van Sprang en Tempo!

  Nu, 5 jaar later, wordt mij pas echt duidelijk hoe traumatisch mijn lestraject is verlopen..

  In de tijd dat ik les had, heb ik door overmacht en slechte planning van de rijschool 7 instructeurs gehad. Over 6 was ik tevreden. Over nummer 7 had ik klachten. We hadden elke les woorden en ruzie, hij maakte de ritten een verschrikking. Toen hij met hartproblemen in het ZH belandde, was ik opgelucht. Ik kreeg toen instructeur nr 6. Toen ik een klein foutje bij het examen maakte, adviseerde hij automaat te gaan lessen.. De instructeur? Nummer 6..

  Bij de rit in het uur voor mijn examen was ik nerveus (BNOR kandidaat met examenangst) en bedreigde hij mij met de dood.

  Na het examen vond hij het nodig om de examinator en het CBR te informeren over mijn medicijngebruik (antidepressiva). Waarna ik dus moest afbouwen, wilde ik nog een poging wagen. In theorie had hij gelijk, maar dat was niet het moment. Buiten dat Van Sprang en Tempo en de instructeurs op de hoogte waren. Ik was altijd open over mijn chronische depressie geweest. Het was hun eigen advies geweest het te verzwijgen.

  Dat was de laatste keer dat ik een auto heb bestuurd/gelest. De lessen met nummer 6 waren verschrikkelijk, hij trok vrouwen altijd voor, zag alles van hen door de vingers, hoe gevaarlijk ook. Maar het ergste was dus dat ik uitgescholden werd en bedreigd. Want de examen dag was niet de eerste keer..
  Elke les zag ik er tegenop en ging ik met tegenzin, terwijl bij de andere instructeurs ik leerde en het naar mijn zin had.
  Ik was in elk geval niet bang voor de tirades, dreigementen om uit de auto gezet te worden, door mijn hoofd geschoten of gewurgd..

  Ik heb al snel geklaagd bij Van Sprang en Tempo zelf. Daar werd ik niet gehoord, begrepen en serieus genomen. Ik werd afgewimpeld.

  Dus zocht ik hulp van de ANWB, ik had goede hoop er uit te komen.. Maar bij Van Sprang en Tempo aangekomen, trof ik de directeur en de ANWB medewerkster samen aan.
  Terwijl ze als mediator was gestuurd door de ANWB en daar eigenlijk was om mij te helpen en beschermen, hadden ze e.e.a. al samen doorgesproken. Hij herkende de instructeur niet in mijn verhalen en wimpelde mijn klachten af. Als ik eerder was geweest, hadden ze misschien wat kunnen doen.. Niets wijzer, nog net zo gezakt, zonder lespakket en geld stond ik even later weer buiten.. Dus geen rijbewijs, gedesillusioneerd en duizenden euro's armer..

  Toen ik een halfjaar later volledig van mijn medicijnen was en meer bewust van mijn gevoelens (antidepressiva onderdrukt deze), was ik kwaad. Ik klom weer in de pen, tot zelfs de directie van de ANWB. En na heel wat over en weer gemail werd ik uiteindelijk grotendeels in het gelijk gesteld. Een groot deel van mijn lespakket kreeg ik vervolgens terugbetaald. Door de ANWB. Van Sprang en Tempo, de verantwoordelijke, hebben NIETS voor me gedaan.. Nee, de directeur stuurde zelfs nare dreigmails en reageerde anoniem op mijn FB.
  Achteraf, heb ik spijt dat ik hier ooit heb gelest. Ik had er mij veilig moeten voelen en begrepen, maar niets van dat. Klachten werden niet serieus genomen of opgepakt en door alles heb ik geen rijles meer aangedurfd, terwijl dat zonder medicijnen meer succes zou hebben..

  Nu mijn hond moeite met lopen krijgt en ik naar een brommobiel (een stuk duurder dan een auto) zoek, kom ik erachter hoeveel trauma ik heb opgelopen.

  Nooit heb ik me door hen begrepen gevoeld, ze hebben in elk geval niets opgelost. Ze hadden mijn pakket kunnen vergoeden, mij kosteloos bij een ander filiaal laten lessen..

  Nu heb ik mij moeten berusten nooit mijn B te behalen, helaas. Terwijl dat niet nodig was geweest als het een goede rijschool was geweest met oog voor de student.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Gebrekkige administratie, planning, slechte klachtenprocedure (waar niets mee wordt gedaan)

  Nu, bijna 6 jaar later..

  Nu, bijna 6 jaar later, wordt mij pas echt duidelijk hoe traumatisch mijn lestraject is verlopen..

  In de tijd dat ik destijds les had, heb ik door overmacht en slechte planning van de rijschool 7 instructeurs gehad.
  Over 6 was ik tevreden. Over nummer 7 had ik klachten. We hadden elke les woorden en ruzie, hij maakte de rit tot een hel.
  Toen kreeg hij een hartinfarct en belandde enige tijd in het ziekenhuis. Ik kreeg toen instructeur nr 6. Die adviseerde automaat te gaan lessen..
  En wie zat daar, als enige? The devil himself, Ton H! En die hartinfarct had hem niet milder of rustiger gemaakt..
  Bij de rit in het uur voor mijn examen was ik nerveus (BNOR kandidaat met examenangst) en bedreigde mij met de dood.
  NA het examen vond de idioot het nodig om de examinator en het CBR te informeren over mijn medicijngebruik (antidepressiva).
  Waarna ik dus moest afbouwen, wilde ik nog een poging wagen. In theorie had hij gelijk, maar dat was niet het moment.
  Buiten dat Van Sprang (Frank) en de instructeurs op de hoogte waren. Ik was altijd open over mijn chronische depressie.
  Dat was de laatste keer (vanzelfsprekend gezakt, de info van Ton zal vast niet geholpen hebben..) dat ik een auto heb bestuurd/gelest.
  De lessen met Ton waren verschrikkelijk, hij trok vrouwen altijd voor, zag alles van hen door de vingers, hoe gevaarlijk ook.
  Maar het ergste was dus dat ik uitgescholden werd en bedreigd. Want de examen dag was niet de eerste keer..
  Elke les zag ik er tegenop en ging ik met tegenzin, terwijl bij de andere instructeurs ik leerde en het naar mijn zin had.
  Ik was in elk geval niet bang voor de tirades, om uit de auto gezet te worden, door mijn hoofd geschoten of gewurgd. (Echt waar!)
  Ik heb al snel geklaagd bij Van Sprang zelf. Daar werd ik niet gehoord, begrepen en serieus genomen. Ik werd afgewimpeld.

  Dus zocht ik hulp van de ANWB, ik had goede hoop er uit te komen.. Maar bij Van Sprang en Tempo aangekomen, trof ik Frank en de ANWB medewerkster samen aan.
  Terwijl ze als mediator was gestuurd door de ANWB en er eigenlijk was om mij te helpen en beschermen, hadden ze eea al samen doorgesproken.
  Hij herkende Ton niet in mijn verhalen en wimpelde mijn klachten af. Als ik eerder was geweest, hadden ze misschien wat kunnen doen..
  Niets wijzer, nog net zo gezakt, zonder lespakket en geld stond ik even later weer buiten.. Dus geen B, gedesillusioneerd en duizenden euro's armer..
  Toen ik een halfjaar later volledig van mijn medicijnen was en meer bewust van mijn gevoelens (antidepressiva onderdrukt deze), was ik kwaad.
  Ik klom weer in de pen, tot zelfs de directie van de ANWB. En na heel wat over en weer gemail werd ik uiteindelijk grotendeels in het gelijk gesteld.
  Een groot deel van mijn lespakket kreeg ik vervolgens terugbetaald. Door de ANWB. Van Sprang en Tempo, de verantwoordelijke, heeft NIETS voor me gedaan..
  Nee, Frank toonde zich zelfs een zeer arrogant, onvriendelijk en onprofessioneel persoon met nare (reactie) mails en reacties op mijn FB met een anoniem account.
  Achteraf, is het de slechtste rijschool geweest waar ik sinds 1999 heb gelest. Ik had er mij veilig moeten voelen en begrepen, maar niets van dat.
  Klachten werden niet serieus genomen of opgepakt en door alles heb ik geen rijles meer aangedurfd, terwijl dat zonder medicijnen meer succes zou hebben..
  Nu mijn hond moeite met lopen krijgt en ik naar een brommobiel (een stuk duurder dan een auto) zoek, kom ik erachter hoeveel trauma ik heb opgelopen.
  Dank Ton H, dank Frank K, dank Van Sprang en Tempo! Nooit heb ik me door hen begrepen gevoeld, ze hebben in elk geval niets opgelost.
  Ze hadden mijn pakket kunnen vergoeden, mij kosteloos bij een ander filiaal laten lessen.. Icm met de ANWB vergoeding (voor examens) had ik dan kans gehad.
  Nu heb ik mij moeten berusten nooit mijn B te behalen, helaas. Terwijl dat niet nodig was geweest als het een goede rijschool was geweest met oog van de student.

  21 lessen werden 21 uur!

  Ik kocht een pakket om de autorijbewijs van mijn dochter...mij is verkocht een pakket vsn 21 lessen...echter de instructor gaaf (wanneer hij uitkwam, soms mijn dochter moest 3 weken wachten voor haar vervolg les) lessen van 2 uren...ja binnen 10 lessen was op=op...oplichting vind ik het!

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  het klopt geen bal van

  Gebrek aan integriteit


  Blijf ver weg van deze rijschool, hier word je echt opgelicht vooral door Celal Ter Hove. Mensen met een migranten achtergrond wil hij geen les geven en ook niet zijn kennis mee delen.
  Wat een schijnheilige kneus

  Door Robert Strookman gezakt hij had de vrachtwagen niet klaar gemaakt voor het examen. De remsysteem was niet gereed ik moest deze naar 7 bar laten oplopen.onderdeel aankoppelen duurde te lang, 1 van de punten waarop ik zakte

  Je krijg een aankoppelprocedure van een wipkar die ze allang niet meer hebben en de nieuwe krijg je pas een week voor het examen.

  De Rijinstructeurs komen structureel te laat maar stoppen graag te vroeg. Verloren tijd word niet gecompenseerd.

  Racistische opmerkingen zoals. oh kijk een moskee al die kut moslims (Robert Strookman), als je de slangen aansluit op de vrachtwagen zegt celal ter hove ,van waar wacht je op dat ie ALLAH AKBAR gaat zeggen?

  Robert Strookman,Celal Ter Hove, Grote racisten.

  je betaalt heel veel geld vergeleken met andere rijscholen, veel kandidaten zijn 3 x gezakt ze willen alleen geld.

  verder claimen ze dat alleen van sprang praktijkexamen op locatie doet, dit is ook onjuist. Deze rijschool staat niet hoog aangeschreven bij examinatoren dus als je graag wil zakken ga vooral hier lessen.

  Kijk verder bij andere scholen waar ze echt les geven en respect voor je hebben.

  Wees gewaarschuwd

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  rij instructeurs

  In één woord: Super

  Toptoptoptopotptoptoptoptop!!
  Vandaag mijn rijbewijs gehaald. Direct maar even een review plaatsen voor deze geweldige rijschool!!!!
  Dank je wel Rijschool van Sprang en Tempo.!!!!!!!
  Nu mag ik eindelijk alleen de auto in, YES!
  Dank, dank, dank!!!!!
  Straks met mijn rijbewijs een half jaar door Amerika touren.
  Kan ik daar lekker nog veel meer rijden, en kom ik als een zeer ervaren rijder terug😉

  Sterke punten
  Rustige en geduldige instructeur

  Zwakke punten
  Uiteraard geen, hahaha

  BNOR

  Bleek helaas voor mij niet de juiste rijschool te zijn en ben helaas niet geslaagd na aflopen pakket. Misschien door de te grote opzet wat minder geschikt voor een individuele benadering van de leerling. Ook had ik de pech van meerdere instructeurs vanwege overmacht.

  Mijn ervaring is dat ze voor BNOR-kandidaten zoals ik (examen/faalangst), misschien een wat minder goede keuze zijn.
  Voor ervaren leerlingen of zekere leerlingen een redelijke optie.

  Een nette rijschool met goede auto's en uitzonderingen daargelaten, goede en vriendelijke instructeurs.

  En trek direct aan de bel als er zoals in mijn geval veel dingen fout gaan!

  Sterke punten
  - Veel auto's
  - Veel instructeurs
  - Je kan snel terecht

  Positieve ervaring instructeur:
  Ilya: Vriendelijk, rustig. (2u)
  Magdy: Vriendelijk, iets TE relaxt. Wel soms vreemde adviezen die in Egypte kunnen, maar niet hier. Zoals oefenen in mijn vaders auto.. (10u)
  Willem: Vriendelijk, rustig. (2u)
  Peter: Vriendelijk, rustig. (2u)
  Dick: Positief, vriendelijk. Wel streng, maar rechtvaardig en begripvol en rustig. Van deze man LEERDE ik. (14u)

  Zwakke punten
  - Prijzig
  - Naar mijn idee wat minder geschikt voor BNOR kandidaten
  - Planning ging nog wel eens mis (heb eigenlijk nog een lesuur tegoed)

  Niet alle instructeurs zijn geschikt voor het vak of om te gaan met (BNOR)leerlingen..

  Mijn laatste (Ton H.) was onvriendelijk. Bot. Druk. Gebruikte krachttermen/dreigementen. Leek geen lol in zijn werk te hebben en moet naar mijn oordeel geen les geven. Lessen met hem (18u) waren een beproeving. (Voor beiden)
  Ook was hij bij vrouwelijke leerlingen totaal anders. (Dan ineens begripvol, geduldig en accepteert verkeersflaters als niet kijken, geen richting of controle kwijt) Meerdere keren meegemaakt!

  Ik had weer een aanvaring in het lesuur VOOR het examen, wat mede de reden is dat ik ben gezakt. Ik was niet relaxed genoeg en werd ELKE les met hem onzekerder, alle andere instructeurs doen hun best je gerust te stellen en je te wijzen op ook positieve dingen. Hij zat er voor zichzelf, niet voor de leerling.
  Ook begon mijn instructeur in het nagesprek over mijn Eigen Verklaring (Nu Gezondheidsverklaring geheten) en mijn ziekte en medicijngebruik. Het examenresultaat heeft het niet beïnvloed; wel het intrekken van de EV en daardoor het mislopen van mijn theorie welke afliep. Deze verklaring was echter ingediend MET goedkeuring huisarts EN de rijschool! Ik moet nu zeker 3 maanden geduld hebben!

  Deze rijschool is best OK, maar niet de naam en het predicaat ANWB Rijopleiding waard. Het is een soort keurmerk, daar betaal je dan ook een premium voor. Ze kunnen dit echter niet waarmaken.

Bezoek Van Sprang en Tempo

Schrijf een review